Агенция Фокус На Кристалина Георгиева не й достигна малко за номинация

...
Агенция Фокус На Кристалина Георгиева не й достигна малко за номинация
Коментари Харесай

AFP: На Кристалина Георгиева не й достигна малко за номинация за директор на МВФ

Агенция Фокус

 На Кристалина Георгиева не й доближи малко за номинация за шеф на МВФ, предава AFP.

Кристалина Георгиева в петък излезе отпред след оспорвано гласоподаване за номинация на Европейски Съюз да оглави МВФ, а нейният противник някогашният холандски министър на финансите Йерун Дийселблум одобри резултата, сподели източник, поискал анонимност.

Според системата за гласоподаване с квалифицирано болшинство, употребена при гласуването на министрите от Европейски Съюз, Георгиева завоюва поддръжката на 56 % от страните от Европейски Съюз, представляващи 57 % от популацията на Европейски Съюз, добави източникът, който изиска да не бъде назван.

Въпреки това разпоредбите за гласоподаване с квалифицирано болшинство значат, че безапелационният победител би трябвало да има поддръжката на най-малко 55 % от страните членки, представляващи сред тях 65 % от 500 милиона души в Европейски Съюз. Министрите на финансите на Европейски Съюз се очасква да проведат по-късно конферентни диалози, с цел да намерят излаз от обстановката.

Управляващият шеф на МВФ е европеец по принцип, само че не и по предписание. Европейски Съюз се притеснява, че прекомерното разделяне или съмнение може да насърчи поддръжката за претенденти отвън Европа.

" Поздравявам Кристалина Георгиева с резултата от днешното гласоподаване. Пожелавам й оптимален триумф ", написа Дийселблум в известие в обществената мрежа „ Туитър “.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР